Mallorcas klimat

Mallorca har länge varit ett populärt turistmål för oss svenskar, mycket tack vara klimatet på Mallorca.  Öns popularitet som turistmål har ökat stadigt sedan 1950-talet, med många konstnärer och akademiker som valt att besöka och leva på ön. Under 2010 besökte över 6 miljoner turister Mallorca och vistades på flera olika orter.

Mallorca har lyckats genomgå en förändring från att vara en ö fylld med festande och rätt sunkiga grisfester, så har ön lyckats locka tursiter som värdesätter kvalitet både när det gäller mat, boende och natur.

Huvudstaden på ön, Palma, är också huvudstaden i den självständiga regionen Balearerna. Balearerna har varit en självständig region i Spanien sedan 1983.

Under 2005 fanns det över 2400 restauranger på ön Mallorca enligt Mallorcas turistråd; från små barer till fullständiga restauranger. Oliver och mandlar är vanligt i Mallorca-dieten. Mallorca är den tolfte största importören av gelé och sylt tack vare dess traditionella eftermiddagsrätter som består av gelé eller grissinis. Ön har drygt 4 miljoner mandel- och olivträd.

Inga kommentarer: