Var är det varmt i april?

När man har genomlidit både höst och vinter vill man inget hellre än att det ska bli soligt och varmt. Men ofta kommer solen och värmen på besök senare än vad vi skulle önska. Det är då man funderar på vart man kan resa i april där man kan få värme utan att resa för långt bort. Ett sådant alternativ är den mysiga kuststaden Nerja på Spaniens sydkust. Här är vädret för det mesta väldigt bra i april. Räkna med ungefär 25 grader och sol, även om det kan komma någon regnskur eller mulen dag ibland.

Vädret på Mallorca i april är runt 20 gradersstrecket och det regnar ungefär 10 dagar i april på ön. Så om man reser dit får man vara beredd på att det kan bli kallare än vad man kanske är sugen på.

I Europa finns det egentligen ingen destination som garanterar fint och varmt väder i april. Något man kan vara säker på är att Medelhavets temperatur är mycket kylig i april, så vill man bada i havet utan att förfrysa, så bör man resa i maj/juni istället.

Men med tanke på hur svältfödd på sol man för det mesta är i april, så krävs det inte många soltimmar på en veckas semester för att man ska känna sig riktigt nöjd.

Inga kommentarer: