Populära Madeira

Madeira är en subtropisk övärld som ligger i Atlanten och är även en autonom region i Portugal. Övärlden består av två befolkade öar, Madeira och  Porto Santo, och två grupper av obefolkade öar som kallas Desertas och Selvagens Islands. Det är en del av europeiska unionen.

Känd världen över som Öarna av evig vår, Madeira, "Ilha Jardim" ("Trädgårdsön") eller Atlantens Pärla, och den har ett milt klimat under hela året.

Madeiras öar ligger bara en kort resa från Europa, till en destination där du kan kombinera semestrar vid havet, i bergen eller i staden. Det upptäcktes under tidigt 1600-tal av de portugisiska navigatörerna João Gonçalves Zarco, Tristão Vaz Teixeira och Bartolomeu Perestrelo. Madeira är en autonom region i Portugal.

Nuförtiden är Madeira en populär destination för turister i alla åldrar. Dess konstanta milda klimat (temperaturer mellan 20 och 27°C) håller våren på Madeira under hela året. Dess ”levadas”, en genialt system av sten- och betongkantade vattendrag  som distribuerar vatten från det regniga norr till torra södern, och hjälper blommor och grödor att blomstra året runt. Det är därför den här ön kallas Trädgårdsön i Atlanten. Underhållsspåren för dessa vattenkanaler ger underbara vandringsspår i bergen (upp till 1861m) genom ett otroligt landskap.

Tyvärr utsattes Madeira för flera katastrofer under 2010: i februari översvämmades delar av ön av väldigt hårt regn och orsaka förödande översvämningar i floddalarna på sydkusten av ön, särskilt i Funchal, Ribeira Brava och Tabua. Rekonstruktionsarbetet av förstörda broar är till stor del färdigt nu, men resultatet av de stora skogsbränderna i augusti det året kommer förmodligen finnas kvar mycket längre, och några av de övre bergsspåren på östra delen av ön har förblivit stängda eller är avbrutna mitt i. Fler floder i 'Nuns' Valley' i oktober 2010 orsakade mer skada på infrastrukturen, men detta har sedan reparerats. Trots allt detta har myndigheterna och lokalbefolkningen jobbat hårt för att försäkra att Madeiras turisminfrastruktur har blivit normalt igen till stor del, och det finns gott om saker att se och göra på Madeira!

Inga kommentarer: